估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 墨爾本打吡做「大」龍鳳

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

(六)2 墨爾本勝利 Vs 墨爾本城 澳職 16:45

今日下晝澳職爆發墨爾本打吡,由「勝利」主場硬撼「城」。勝利嘅整體實力好強橫,新兵好似貝利沙同卡爾華拿里等已經開始融入球隊,相信發揮會愈嚟愈順暢;而墨爾本城今場又繼續有射手韋拿壓陣,基於雙方都有大把入波本錢,當然要1.7倍入球大啦!

(有線64及203周六下午4:45直播)
澳洲傳媒預計坐爆場

呢場墨爾本打吡可以用「萬眾矚目」嚟形容!澳洲傳媒預計今場波「FULL HOUSE」4萬7千張飛可以全部賣晒。現場有咁多擁躉捧場,肯定班球員踢起嚟會加多兩錢肉緊,一於入多兩球多謝球迷啦!

先講「勝利」,佢哋喺首輪聯賽以4:1大勝西悉尼流浪者,表現夠晒霸氣。雖然鋒將貝利沙、中場卡爾華拿里同守將迪比亞等等都係新兵,但經過磨合後,肯定更有火花,我認為勝利嘅表現可以進一步提升。

至於由貝利沙同艾奇湯臣合組嘅鋒線有幾猛?係澳職擁躉嘅,你明嘅!不過墨爾本城亦唔輸蝕,事關佢哋擁有全聯賽最超班嘅射手韋拿,呢位32歲西班牙球星喺頭兩輪聯賽都做咗「救世主」,連續兩場一上場就有波入,球隊唔使輸之餘,每場都搶番一分返嚟,認真好腳頭。
韋拿踢埋第4輪走人

消息話韋拿踢埋第四輪,就會返紐約同新東家報到,唔少球迷同隊友一定好唔捨得佢。韋拿雖然就快鬆人,但今場打吡戰,佢都會盡力冧班Fans,由佢拍住杜夫攻堅唔使慌冇波入啦!不過由於墨爾本城防線都幾多甩漏,應該屬入得又失得嗰類,所以呢場「大」龍鳳實做得成啦!

頂「占」筍盤:墨爾本勝利(入球大)

有線球彩台主持阿占

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

面書球彩專頁:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678

「超級星期六」:晚上9:00至周日凌晨2:30