估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 光輝強勢追擊噴射機

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

有睇過球彩台喺禮拜三黃昏直播嗰場澳足盃8強:珀斯光輝戲劇性淘汰墨爾本勝利嘅朋友,肯定同意呢場波過程扣人心弦。「光輝」贏完場澳足盃信心爆晒棚,今日下晝重返澳職,有力喺主場擊敗踢到殘晒嘅紐卡素噴射機,捧1.75倍主勝。

(有線64及203周六下午4:30直播)
射手弗爆 教練講笑嗌收油

珀斯光輝周中加時以4:2淘汰墨爾本勝利晉級澳足盃4強,雖然抖得三、兩日又要踢澳職,但教練堅尼路維話即使7日內踢3場,隊波嘅士氣同信心都係前所未有咁好,更加唔擔心球員體能問題。

其實光輝今季表現咁正,曾經喺英格蘭球壇搵食嘅安迪基奧治有好大功勞。呢位射手今季踢6場波入咗9球,教頭堅尼路維賽前開玩笑咁叫佢Calm Down,話一場入一球好嘞,唔使場場入兩、三球咁多!從呢番「輕佻」說話睇得出,軍營內氣氛真係好好,對今日砌低噴射機胸有成竹!畢竟光輝對上6次喺主場恭候噴射機全部贏晒,難怪路維咁有信心。

噴射機因要擴建主場「獵人球場」,以符合出年舉行亞洲盃嘅標準,所以佢哋開季頭4場都要作客,輸畀中岸水手同賽和墨爾本城,其實過程都咬得好緊,之但係上場輸1:4畀威靈頓鳳凰,就睇得出班波已經攰到散晒,撞正氣勢如虹嘅光輝,唔慌有運行喇!

頂占筍盤:珀斯光輝(主勝)

有線球彩台主持阿占

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

面書球彩專頁:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678

「超級星期六」:周六晚10:00至周日凌晨3:30