估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 馬體會無敵主場o趙利華

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

上屆歐聯亞軍馬德里體育會,若然要躋身歐聯8強,今晚就必須喺主場擊敗利華古遜。雖然首回合輸0:1形勢落後,不過教練施蒙尼經驗豐富,絕對唔會輕易冒險瘋狂搶攻。以馬體會喺歐聯主場超過500分鐘不失球嘅超強防守力,今場只要把握到一、兩次機會,就可以贏波晉級,我對1.6倍主勝好有信心。

(有線62及202、中央5台周三凌晨3:45直播)
主場518分鐘冇失波 分組賽3戰入10球

馬體會上季殺入歐聯決賽,同施蒙尼硬朗同效率兼備嘅足球思維大有關係,尤其主場出擊佢哋甚少甩拖。睇番今屆分組賽,3場主場全勝,攻入10球0失球,都咪話唔犀利!原來馬體會已經連續5場歐聯主場賽事不失,合共超過518分鐘冇失波,今場可以話係立於不敗之地。

除咗防守掂,前線仲有文迪蘇傑同基沙文兩把尖刀。「空中霸王」文迪蘇傑德甲打滾多年,對利華古遜熟晒路,況且佢今屆踢歐聯特別醒神,分組賽入咗5球,係隊中首席射手,同傳得又射得嘅基沙文拍住上,打反擊或陣地戰都有把握,就算今場有堤亞高文迪斯同高甸停賽都冇問題。

利華古遜首回合以體力化嘅硬朗踢法對付馬體會,成功攞到1:0領先優勢,今場作客理論上保住勝果就搞掂。不過利華古遜向來都係攻叻過守,如果今場走去玩死守,相信頂唔得幾耐,尤其是中堅史柏希斯經常發波瘟,今場隨時變成球隊嘅計時炸彈呀!
頂占筍盤:馬德里體育會(勝)

有線球彩台主持阿占

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

面書球彩專頁:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678

「球彩直播室」:周三凌晨3:15至清夜5:45