估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 帽王C朗玩殘祖記老餅

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

被視為近年競爭最激烈嘅歐聯4強勁爆開騷!率先登場嘅係意甲4連霸王者祖雲達斯,主場迎戰衞冕嘅皇家馬德里。呢場波被視為「最強防守 VS 最強進攻」,以鋼門保方為首嘅祖記防線,之前4場淘汰賽只係失過1球,只可惜今晚遇着由「帽王」C朗領軍嘅皇馬,「老婦人」想再進一步,似乎有啲難度,阿占認為皇馬可以先拔頭籌,客W有2.4倍,抵博吖!

(有線61、64、201及203、中央5台周三凌晨2:45直播)

祖雲達斯事隔12年後再殺入歐聯4強,靠嘅係一條鐵甲防線,保方、邦路斯、基亞連尼3件意大利國腳,喺近6仗歐聯竟然保住5場不失,如無意外,教練阿里基今晚都會繼續靠穩守食胡,「泊大巴」踢反擊,前線就用倒戈嘅艾華路莫拉達同泰維斯搵食,不過大家要留意一點,就係條防線實在太老,2件射手速度並唔高,根本唔係踢防反戰術嘅好材料,而且莫拉達咩料,皇馬班守將又點會唔知吖,要睇實佢哋怕且唔難。
祖記普巴打柴 派路隨時被榨乾

兩軍以往16次喺歐聯交手,祖記有7勝1和8負,輸少少;淘汰賽6次對決,大家分別有3次晉級,打和!不過阿占講緊嘅係咸豐年代嘅事,正所謂今時唔同往日,祖雲達斯最勁嗰件法國新球王保羅普巴缺陣,冇咗個可以憑一己之力扭轉戰局嘅星級球員,點都差啲啦!另一件中場大腦派路亦年屆35,皇馬3件打仔艾斯高、占士洛迪古斯同卻奧斯出晒名又勤力又好氣,隨時榨乾派路都似!

仲有一點,就係大家咪忘記皇馬主帥安察洛堤同B隊教練施丹,其實都係祖雲達斯傳奇,對舊會非常熟悉。事實上,「肥安」布陣同設計戰術策略係有一手,就睇上Round 8強對住死守嘅馬體會,安帥粒聲唔出將沙治奧拉莫斯推上中場,成功壓制住對手嘅硬朗逼搶,高招!最重要係鋒線靈魂C朗弗到冇朋友,25次帽子戲法冠絕西甲,佢背後又有查維亞靴南迪斯、占士洛迪古斯同加里夫巴利做BackUp,要隊爆祖記防線應該唔難啫!
Data King:「艦隊」半場未試過落後

‧皇馬今屆歐聯半場從未落後,10戰開6次「半贏」4次「半和」。

‧皇馬球星C朗今屆歐聯5次作客披甲4場有士哥。

‧祖雲達斯今季25次主場出戰得1場冇進帳。
頂占筍盤:皇馬(客勝)

盤路解碼:雙方對上8次歐聯對賽單雙單跳,最近1場為入球雙。

总参赛

总盈利

周盈利

专家

盘浅水高也是生门,盘深水低未必好路。

专家点

盘口精英奖终生成就奖

总参赛

总盈利

周盈利

专家

专家点

盘口精英奖终生成就奖

总参赛

总盈利

周盈利

专家

专家点

盘口精英奖终生成就奖

总参赛

总盈利

周盈利

专家

专家点

盘口精英奖终生成就奖

总参赛

总盈利

周盈利

专家

专家点

盘口精英奖终生成就奖