估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 車仔踩油撞冧兵工廠

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

倫敦打吡!寸王專玩雲格!

莫帥「聖誕反擊」!英超聖誕、新年快車開動,車路士會先後硬撼榜首雙雄阿仙奴同利物浦,踢得好隨時可以坐一哥位,搶到爭標主動權。今晚「車仔」會喺「倫敦打吡」造訪阿仙奴,要知道佢哋近年征戰酋長球場贏多輸少,加上「寸王」對住「廠長」雲格更從未輸過,家陣阿仙奴讓波,梗係捧1.62倍「讓客」啦!(now621台周二凌晨4:00直播)
9戰雲格莫帥未輸過

利物浦前晚喺主場砌低卡迪夫城以36分跳上榜首,曼城作客同樣鍊贏富咸,以35分兼較佳得失球壓過阿仙奴上次席,今晚第3位嘅「兵工廠」同第4位嘅車路士對撼,無論勝負都肯定會令聯賽榜再執位。冇錯,「車仔」今季喺英超雖然表現反覆,但就好在踢得麻麻都冇畀人拋甩,今晚一旦贏波隨時可以上番前兩位,你話佢哋點會唔搏?

賽前「寸王」向傳媒話,佢過往9戰雲格得5勝4和都係歷史,對今場勝負冇意思喎。聽落謙虛,但正所謂兵不厭詐,呢啲明謙實寸嘅說話,始終對球員心理優勢有唔少幫助。仲有一點,原來「車仔」歷來9次作客酋長球場係錄得5勝2和2負,呢個球場似佢哋主場多過係「兵工廠」囉!
阿仙奴2件主力缺陣

人腳方面,「車仔」今場有艾辛停賽,但影響未算嚴重,「反骨A高」去完阿仙奴聖誕P後被雪藏,亦都冇乜大不了,「寸王」今仗會改用艾斯派古達踢左閘,但係泰利同伊雲洛域齊齊復任正選,依然畀到人信心。前線無論用伊度奧定費托都好,鋒力一樣靠得住,皆因日前「寸王」已暗示一月會買前鋒,唔想冇得撈,佢兩位大佬梗係要搏命爭取入波啦!

對面嘅阿仙奴連續3仗贏唔出,狀態下滑冇得抵賴,上周仲要慘敗畀曼城3:6,球員信心難免受影響。更大鑊嘅係,防線主力哥斯尼今仗膝傷缺陣,中場大腦韋舒亞又因為對曼城球迷豎中指被罰停賽2場,影響埋進攻組織力,就算有普多斯基傷愈候命,都未必惡得出樣。今晚仲學人讓波?唔輸都偷笑啦!
Data King:車仔踢英超最少入2粒

‧莫連奴9次帶車路士迎戰阿仙奴,取得5勝4和佳績。

‧車路士連續6場聯賽至少入2球或以上。

‧阿仙奴連續10場聯賽主場先開紀錄。

直播以電視台公布為準 

澳職‧西悉尼流浪者 Vs 中岸水手

周一下午4:00‧有線64及203

英超‧阿仙奴 Vs 車路士

周二凌晨4:00‧now621