估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 珀斯超班 強爆雜牌軍

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

澳洲足總盃4強戰

首屆澳洲足總盃踢到嚟4強階段,兩場準決賽會喺今日同聽日上演。今日首先登場嘅係賓特利綠軍及珀斯光輝,主隊賓特利綠軍係半職業球隊,來自墨爾本,係4強入面唯一一支非澳職隊伍。由於實力同經驗都未夠班,綠軍今次越級挑戰,好大機會大敗而回,珀斯光輝1.63倍「讓球客勝」可以放心捧!

(有線64及203周二下午4:30直播)

珀斯光輝啱啱先喺上星期日嘅澳職鬥完中岸水手,抖唔夠兩日,就話要踢呢場足總盃,好在,呢班波勝在兵源充足大把貨,況且佢哋近期不斷玩輪換,4-4-2同4-3-3陣式交替使用,除咗占美麥美倫同安迪基奧治,就連丹尼爾達施華等較少上陣機會嘅球員,一落到場就搏晒命有貨交,今次要贏半職業嘅賓特利綠軍,可以話係輕而易舉。
綠軍業餘波符碌晉級

綠軍之所以「歷史性」入到4強,其實真係有啲運,佢哋嘅晉級過程順風順水,從未遇上澳職隊伍,8強係靠加時以2:1驚險淘汰同級對手阿德萊德城。教練安拿斯達斯迪斯賽前都認,陣中球員對自己有份踢嘅賽事有得直播,已經覺得好緊張,可見呢班波真係冇大戰經驗,隨時大敗收場。
澳洲足總盃賽制

今輪為4強賽事。比賽1場過分勝負,若90分鐘內打和則加時再戰,再和互射12碼定輸贏。

頂占筍盤:珀斯光輝(讓球客勝)

有線球彩台主持阿占

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

面書球彩專頁:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678

「球彩直播室」:周二下午4:25至晚6:30