估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 拜仁3R齊心屠隆

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

殺得性起 2戰派14蛋!

睇波不嬲都係老少咸宜嘅活動,但今晚準備睇德甲獨腳戲嘅球迷,就要做定心理準備喇,事關呢場波隨時變成「限制級」!拜仁慕尼黑最近極度「殘暴」,喺聯賽接連無情屠殺對手,3R羅拔仔、洛賓同列貝利全部殺得性起,其中喺神射手榜領先嘅洛賓更加係「最兇殘」嗰個,今輪主場實再搵「公羊」科隆做「祭品」,「-2」照捧1.75倍「讓主」!

(有線61及201周六凌晨3:30直播)

拜仁雖然喺歇冬後連續兩輪聯賽失威,好在教頭哥迪奧拿話咁快就調整番隊波,繼兩球淨勝史特加後,最近兩場聯賽仲分別狂炒漢堡8:0同柏達邦6:0,唔單止湯馬士梅拿同馬里奧葛斯個個有入波,就連盛傳同哥帥不和嘅羅拔利雲度夫斯基,近兩場都斬獲3球,配合另外兩個R、洛賓同列貝利,火力勁得人驚!
3大殺手腳風順 洛賓射手榜1哥

拜仁近兩場狂派14隻光蛋後,目前22輪聯賽累積59個入球,睇見個勢頭咁好,拜仁名宿法蘭斯洛夫最近都開聲話,睇好佢哋今季可以刷新球會喺1971/1972年球季攻入101球嘅德甲紀錄喎。咁快講單季入球紀錄似乎早咗啲,倒不如講射手榜形勢仲實際。拜仁翼鋒洛賓近排弗到震,已經連續4場聯賽有入波,合共斬獲6球,一下子以16球殺到上射手榜首位,但禾夫斯堡箭頭巴斯杜斯最近都入波入唔停,面對呢位荷蘭同鄉步步進逼,今場「小飛俠」實趁住腳風順省多兩粒啫!
科隆歇冬後跌Watt 4戰3和1負

另邊廂嘅科隆,呢班波今季勁怪雞,作客攞分仲多過主場,弊在佢哋歇冬後狀態麻麻,近4戰僅得3和1負。再講吖,雖然科隆作客零舍「耍家」,可惜先後對住「二哥」禾夫斯堡同「三哥」慕遜加柏,最後咪又係扯白旗投降,今場造訪安聯球場,對住成班撻着晒嘅拜仁鋒將,真係想輸少當贏都難啦!
盤路解碼

拜仁今季聯賽主場11戰開出8口「入球雙」。
Data King:拜仁地頭場均入3.3球

‧科隆聯賽連開8次「半場和」。

‧拜仁今季聯賽主場11戰入36球,每場平均入3.3球。

‧拜仁近10場聯賽開出8次「角球細」。
好波有得睇(直播以電視台公布為準)

澳職‧墨爾本城 Vs 阿德萊德聯:周五下午4:40‧有線64及203

德甲‧拜仁慕尼黑 Vs 科隆:周六凌晨3:30‧有線61及201、GT

法甲‧馬賽 Vs 卡昂:周六凌晨3:30‧TVB302