估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 珀斯光輝平手盤「尼」料

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

每當有困難殺到埋身,往往係彰顯團結嘅時候,珀斯光輝最近備受超出工資帽上限事件困擾,正被澳洲足總調查,或面臨扣分、巨額罰款同褫奪季後賽資格。不過呢班波唔單止冇受到影響,更踢出拚勁連下兩城,今輪澳職迎戰季尾表現走樣嘅FC悉尼,捧平手盤坐和望贏!

(有線64及203周五晚7:45直播)

珀斯喺爆出工資帽問題後,過去嗰個月踢走幾名球員「減磅」,尋日仲提前同大阪櫻花借將尼高斯解約。但正如珀斯後衞祖碧治所講,職業球員就要有專業態度,目前唯一要做嘅只係踢好每一場波,佢哋繼擊敗西悉尼流浪者,結束連續9場不勝頹勢後,上場再撼贏紐卡素噴射機,其中被澳媒稱為「工資帽主角」嘅安迪基奧治,亦打破埋近期嘅入球荒,重現首席射手本色。成班波上下一心迎難而上,唔係唔撐吖嘛!
FC悉尼季尾跌Watt

至於只落後榜首3分嘅FC悉尼,仲有機會爭做常規賽盟主,加埋今季作客仍然保持不敗身,睇落一啲都唔輸蝕。弊在佢哋臨近季尾跌晒Watt,近兩戰主場吞蛋輸波,作客能夠淨贏威靈頓鳳凰3:0,全因對手撞正傷兵潮同埋國際賽期,搞到冇咗接近半隊主力。再講吖,前排入波入唔停嘅真高,自從連續「士哥」走勢斷纜後冇晒貨交,次席射手史美斯今場又要坐波監,邊有條件作客砌低珀斯光輝先?
好波有得睇(直播以電視台公布為準)

澳職‧墨爾本勝利 Vs 紐卡素噴射機:周五下午5:40‧有線64及203

澳職‧珀斯光輝 Vs FC悉尼:周五晚7:45‧有線64及203

荷甲‧燕豪芬 Vs 施禾利:周六凌晨2:00‧now671

德甲‧漢諾威 Vs 哈化柏林:周六凌晨2:30‧有線61及201

法甲‧卡昂 Vs 摩納哥:周六凌晨2:30‧TVB302

英冠‧白禮頓 Vs 般尼茅夫:周六凌晨2:45‧TVB301