估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 拜仁煞科戰加把勁

总参赛

总盈利

周盈利

球王

专家点
14/05/2011
文: Kit

德甲今季最終都係由多蒙特捧碟,做咗大半季領頭羊,個冠軍佢哋實至名歸嘅。可惜紐尼沙軒已率先走人登「艦」,真係擔心下季呢班「蜜蜂仔」會星散,依家只希望高普能夠留得住班後生仔,繼續同拜仁慕尼黑鬥過!老實講,我對拜仁向來冇乜好感,開講有話「拜仁波,蠱惑多」,成日突然走樣!不過今晚主場煞科鬥史特加,小妹都會投拜仁信心一票。(有線61周六晚9:30直播)

雖則話冇冠軍爭,但今晚亦關乎拜仁可唔可以反壓利華古遜做二哥!唔好睇小呢個亞軍,因為可以直接進身下季歐聯分組賽!喺依家球壇咁緊密嘅賽程下,可以踢少幾場慳番啲力水就梗係踢少啲好啦。當然,首要條件係要利華作客輸畀弗賴堡,同時拜仁要贏史特加先會出現呢個可能性啦,所以拜仁點都要做好本分先。既然有爭勝動力,就支持拜仁由頭贏到尾,搞掂史特加!

史特加上岸等放暑假

上星期拜仁就認真唔畀面喇,作客8:1大炒聖保利,一腳將對手轟落乙組,亦證明拜仁呢排搏老命處於正氣期。射手馬里奧高美斯季尾弗到震,幫拜仁帶嚟大量入球,洛賓復出後亦同樣發揮到應有威力。

睇數據,拜仁近12場勝仗有9場半場經已領先,證明呢班波一回復正氣就由頭正到尾,反觀客軍史特加無欲無求,護級目標亦已達成,今晚去到安聯球場都只係參加拜仁個謝幕派對,都係無謂阻人發達喇!

Kit推介

拜仁慕尼黑

主主

有線球彩台主持KIT

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

PHONE波熱線:1831 678

「超級星期六」開放時間:

周六晚9:00至周日凌晨0:00