估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 利物浦追打落水狗熱刺

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

15/05/2011
文: Kit

呢幾周一直推介利物浦,相信大家生活應該過得幾好。杜格利殊最近同副手奇勒與「紅軍」續約3年,各位利迷安樂晒。相反熱刺嘅夏利列納成日傳出會接手國家隊,如今歐聯夢碎、歐霸席位亦危危乎,夏利叔會唔會乘勢跳船?今晚一戰,對熱刺同利物浦未來發展同樣重要,絕對係呢個季尾含金量最重嘅賽事。小妹續撐「紅軍」贏到尾!(有線201及301、廣東體育周日晚11:00直播)

搶奪歐霸入場券

依家形勢好簡單,只要利物浦贏波就可以穩奪第5,反之熱刺贏波就會重奪主動權,但要熱刺作客晏菲路贏波談何容易?呢兩隊波好得意,往往喺各自主場食住對方,呢條攤路亦持續咗3季,而且自英超成立後,熱刺响聯賽作客晏菲路只贏過1次,往績上「紅軍」佔先。

對賽旺主隊一方

至於近況,「紅軍」狀態絕對在熱刺之上,尤其係麥斯洛迪古斯腳風頗順,蘇亞雷斯搭古積特呢對拍檔鋒力強大,加上安祖卡路爾同魯爾梅利斯亦傷愈候命。相反,熱刺就有今季表現神勇嘅加里夫巴利提早收咧,大大影響側擊能力。

事實上,熱刺呢幾個月要兼顧歐聯、聯賽兩條戰線似乎壓力過大,近10仗聯賽僅得1勝,長追對家應有唔少斬獲。記得上周中作客曼城一仗,雖然眼見熱刺早段控球在腳較多,可惜攻勢毫無威脅、僅屬隔靴搔癢,睇得出班球員有心無力,信心盡失。如今先敗曼城、再敗利物浦絕不出奇,一於齊打落水狗,撐紅軍再踢歐霸!

「勁加勁」養精蓄銳有計.

馬仔心水第5場「勁加勁」,上場喺步速不利之下後追入Q,今次相隔2個月再出,期間大閘拍跳做齊,反映練馬師落足心機耐性,目標直指今仗!熱門配腳敲「利駿」,半冷配腳要「奪錶」,近期逐漸適應香港,前一場贏完上班,閃住嚟跑都入Q,今仗縮番嚟跑一哩肯定更啱發揮!

Kit推介

利物浦

主勝

有線球彩台主持KIT‧

電郵:soccer64@cabletv.com.hk‧

球彩群組:http://fb.com/icable64‧

PHONE波熱線:1831 678‧

周日晚11:00至周一凌晨0:00