估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 遇強即屈!曼聯任「仁」劏

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

歐聯宿敵 8強對決

歐聯8強,宿敵對碰!除咗巴塞同馬體會呢對西甲冤家,今晚另一場8強戰,都有曼聯主場迎戰拜仁呢個99年決賽翻版戲碼!不過曼聯已今非昔比,相反提早7輪捧走德甲冠軍嘅拜仁正值巔峰,兩軍簡直係天同地比,拜仁要喺奧脫福大開殺戒?唔難囉!強捧2.27倍「讓客」!

(有線61、64、201及203、中央5台周三凌晨2:45直播)

曼聯領隊莫耶斯廢到冇朋友,不斷挑戰魔躉底線,「廢莫」唯一出路,就係殺入歐聯4強,否則執定包袱都得咯。可惜,睇番紅魔今季嘅歐聯之路,分組賽最勁嘅對手只係利華古遜,16強抽到對奧林比亞高斯已經係上上籤o架啦,但都要搞到絕地反擊先可以驚險晉級囉!
紅魔三線都有主將缺陣

人唔會一世行運嘅,莫耶斯啲運已經用得七七八八,加上佢哋同拜仁嘅實力差幾班,王牌前鋒尹佩斯又要養傷,中場桑馬達唔出得,防線則有左閘艾拉停賽,點踢呀?

最大鑊係曼聯今季對勁旅例衰,英超被曼城同利物浦「雙殺」不特止,睇埋佢哋今季英超13次對住聯賽前9隊伍,竟然只係贏過一次,即係話稍為有啲實力嘅,都可以玩殘曼聯!阿占冇嘢望呀,淨係望紅魔如果又喺主場慘敗,班「魔躉」可以冷靜啲,唔好好似之前咁,走去打莫耶斯洩憤呀!
拜仁捧咗德甲專心搏歐聯

拜仁提早完成衞冕德甲大業後,可以將所有心機擺晒落歐聯度。事實上,佢哋個陣容又真係強到令人難以置信嘅!列貝利、洛賓同馬里奧葛斯嘅進攻組合無疑係世界級,大家又試吓將拿姆同舒韋恩史迪加呢對中場拍檔,同曼聯嘅卡域克同費蘭尼比較吓,你就會Feel到拜仁要大勝,根本係易過借火!
頂占筍盤:拜仁(讓球客勝)

拜仁作客醒神

拜仁慕尼黑近9場作客全勝。

朗尼今屆歐聯已經交出7次助攻。

拜仁喺分組賽敗予曼城前,曾創出歐聯10連勝嘅史上最佳紀錄。
有線球彩台主持阿占

電郵:soccer64@cabletv.com.hk

面書球彩專頁:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678

「智勝館」開放時間:

周二晚10:30至晚11:30